Kérdés:
Meleg vizes fürdő
ecolover
2014-09-26 11:28:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miért tanácsos meleg vízben fürdeni, amikor betegek vagyunk? Tudom, hogy homeotermként metabolikus hőt kell előállítanunk, hogy alkalmazkodhassunk a környezeti hőmérséklethez. De mi az a mechanizmus, amely az embereket jobban érzi (kivéve akik allergiásak rá)?

Hogy miért szereti valaki vízben fürdeni bizonyos hőmérsékleten, az csak a személyes választáson alapul. Néhány ember szereti a hideg vizet. Néhány ember allergiás a meleg vízben való fürdésre is.
Egy válasz:
The Last Word
2014-09-26 11:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1) A forró fürdő vagy a forró vízbe történő áztatás megemeli testhőmérsékletünket. Ennek az emelkedésnek számos előnye van: Javított vérkeringés, Javított nyirokkeringés, fokozott anyagcsere és nyugodtabb idegrendszer.

2) A megnövekedett hőmérséklet alatt a test endogén opioid peptideket szabadít fel, amelyek elsősorban endorfinok. Ezért van az, hogy forró fürdés után új embernek érezheti magát! ( hivatkozás)

Nyilvánvalóan elviszi a magány érzését is ( hivatkozás)

Mítosz, hogy az izzadás méregtelenít. Lásd például: http://www.uamshealth.com/?id=12247&sid=1
@ChrisInEdmonton thx, hogy erre rámutatott
@TheLastWord Akkor szerkesztheti válaszát, kérem? Jó válasz, kivéve a méregtelenítő dolgokat. Ígérem, hogy feljavítom, ha megoldod ;-)
@JohnEye szerkesztettem


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...