Kérdés:
Mik azok a „savstabil” aminosavak?
ppen
2015-10-21 04:45:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Úgy látom, hogy a aminosav , a savas stabil aminosav és a free aminosavak kifejezéseket gyakran használják a táplálkozás területén, de néha felváltva használják őket, ami megzavar.

Tudom, hogy:

  • aminosav egy általános kifejezés olyan szerves vegyületek leírására, amelyek mind az esszenciális, mind a nem esszenciális aminókat tartalmazzák savak.

  • a szabad aminosavak az aminosavak általános kifejezése, amelyek nem fehérjeforrásból bomlanak le; ehelyett eredeti formájában "szabadon" létezik.

  • savstabil aminosav ... ötlet nincs

Helyes (javíts ki, ha tévedek)? Mi a nagyobb kapcsolat mindhárom kifejezés között? A szabad aminosav fogyasztása jobb lenne, mint egy fehérjéből, vagy egy savban stabil aminosav ból? Miért választaná az aminosavak egy adott osztályának fogyasztását a másik helyett?

a * saválló aminosav * forrására való hivatkozás segíthet a kontextusba helyezésében. Ha „savstabil aminosav”, akkor utalhat stabilitására savas környezetben, például a gyomorban?
Egy válasz:
March Ho
2015-10-21 05:30:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az aszparagin és a glutamin aminosavak R-csoportján hidrolizálható amidcsoportokkal rendelkeznek, amint az itt látható:

enter image description here

enter image description here

Jegyezze fel mindkét aminosav bal oldali amidcsoportját. Savval érintkezve ezek a csoportok hidrolizálva ammóniát szabadítanak fel.

Ez érdekes volt, amikor az emberek aminosav-összetétel meghatározására használták a tisztított fehérjék savas hidrolízisével ( példapapír, amely ezt megtette), majd HPLC-n vagy tömegspektroszkópon futtatták őket. Ez a módszer azonban nem képes megkülönböztetni az aszparagint / aszpartátot és a glutamin / glutamátot, mivel azok sav-instabil jellege miatt.

Tehát, hogy válaszoljon a kérdésére, savas stabil aminosav minden olyan aminosav, amely savas kezelés alatt nem bomlik le.

Az ilyen kezelés során lebomló további aminosavak itt találhatók, amelyek a fenti két aminosav mellett tartalmazzák a szerint, a treonint, a tirozint, a triptofánt és a ciszteint. Ezek az aminosavak alternatív útvonalakkal bomlanak le, amelyek különböznek a fenti aminosavak lebomlásától.

Végül, feltételezve, hogy az étrend-kiegészítőkben lévő aminosavakról beszél, a savstabil aminosavak oka az, hogy a sav hidrolízise általában a fehérjék hidrolizálására szolgáló módszer. aminosavak, és ezért a gyártó nem tudna savval instabil aminosavakat előállítani ezzel a módszerrel, ami ahhoz a címkéhez vezetne a kiegészítőkön.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...