Kérdés:
Hol keressek online információkat a kifejezetten Mozambikban endemikus állatokról?
maj
2016-07-14 22:16:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Már több mint fél éve részt veszek a "Wildcam Gorongosa" állampolgári tudományos projektben ( webhely, fórum). Mivel sok tapasztalatlan önkéntes van, sok kérdést tesznek fel. Gyakran szeretnék válaszolni, de ha nincs is biológiai hátterem, általában először kutatnom kell, hogy pontos választ adjak. Emiatt informatív, naprakész online forrásokat keresek, mint pl. keresőmotorok, állatkísérők stb.

Találtam néhány weboldalt, amelyek információkat szolgáltatnak az állatok egész Afrikáról (pl. ultimateungulate.com) - de vajon vannak megfelelőbb helyek, ahová kifejezetten Mozambikban (vagy akár a Gorongosa Nemzeti Parkba) keresek állatokat. Még mindig viszonylag új vagyok a témában - hová menne a mozambiki ökológia kutatásával foglalkozó tudós, és keresne ilyen jellegű "specifikus" információkat? Mivel a projekt vadkamerák által készített képekkel foglalkozik, engem csak egy bizonyos méretű állatok (gondolom patkányméretűek és nagyobbak) érdekelnek. Örülnék, ha megtalálnám pl. További információk az egyes fajok megjelenéséről, földrajzi elterjedéséről, élőhelyeikről és általános viselkedésükről. szükséges!

Egy válasz:
theforestecologist
2016-12-21 22:45:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Itt az állatok nagy listája (céhek szerint rendezve) található egész Mozambikban.

  • A listán szereplő minden állat képpel és információkkal ellátott oldalhoz kapcsolódik!
 2. A Wikipédia néhány listát tart fenn Mozambikban talált állatokról.

  • Az emlősök listáját (sorrend szerint rendezve) lásd itt.

  • A madarak listáját (sorrend szerint rendezve) lásd itt.

  • Két listájuk van a puhatestűekre ( édesvíz, tengeri) és 1 a növényekre.

 3. Gorongosa saját weboldala felsorolja a Gorongosában található gyakori állatokat: http://www.gorongosa.org/explore- park / vadvilág

 4. Amint Sudachi felhasználó megemlítette az alábbi megjegyzésben, iNaturalist és GBIF is sok a jól kezelhető fajlisták és megfigyelési adatok.

Szeretnék néhány forrást is hozzáadni. Az [iNaturalist] (http://inaturalist.org/places/mozambique) és a [GBIF] (http://gbif.org/country/MZ/summary) is rengeteg jól kezelhető fajlistával és megfigyelési adattal rendelkezik.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...