Kérdés:
mi a metaszimpatikus idegrendszer?
Alleged Biologist
2016-03-26 08:02:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mindig tudtam a szimpatikus és a para-szimpatikus idegrendszerről , és ma a metaszimpatikus idegrendszerről beszéltek, de nem értettem jól az az ember, aki mesélt nekem erről, és nem találtam elegendő vagy megbízható információt erről a rendszerről, és ha elfogadják a tudományos világban, vagy vitatható.

Három válaszokat:
another 'Homo sapien'
2016-03-26 17:52:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ahogy @mgkrebbs mondja, a metaszimpatikus idegrendszer még mindig vita tárgya, és a kutatások és bizonyítékok hiánya miatt a tudományos világban sem teljesen elfogadott.

Metaszimpatikus idegrendszer, akárcsak a szimpatikus és a parasimpatikus idegrendszer az autonóm idegrendszer része.

Számos strukturális és funkcionális index, a farmakológiai elemzés alkalmazása, valamint az idegsejtek rögzítése alapján az autonóm idegrendszer szimpatikus, paraszimpatikus és metaszimpatikus részekre tagolva. A metaszimpatikus rendszer magában foglalja a zsigeri szervek falain elhelyezkedő és jelentős motilitási aktivitású mikroganglia komplexet (szív, ureter, bél, gyomor). A lokalizáció szerint ennek a rendszernek különálló területei határozhatók meg a helye alapján (például a szív kardiometaszimpatikus területe). A metaszimpatikus rendszer eléri az igazi autonómia jellemzőit. Sejtjeinek nincs közvetlen kapcsolata a magas központokkal: ez a kapcsolat szimpatikus és parasimpatikus jellegű mono- és poliszinaptikus szenzoros és afferens egységek révén jön létre.

Forrás

metasympathetic nervous system

Teljes cikk itt

Miben különbözik a szimpatikus &-tól paraszimpatikus rendszerek?

Az egyik fő különbség a lokációban található .

A Metaszimpatikus rendszer

A

magában foglalja a zsigeri szervek falain elhelyezkedő és jelentős motilitási aktivitású mikroganglia komplexet (szív, ureter, belek, gyomor).

míg Szimpatikus rendszer

olyan cellákból áll, amelyek testei az oldalsó szürke oszlopban vannak T1-től L2 / 3-ig. Ezek a sejttestek "GVE" (általános viscerális efferens) idegsejtek és a preganglionikus idegsejtek. Számos olyan hely van, ahol a preganglionos neuronok szinapszissá válhatnak posztganglionikus neuronjaikkal:

és Parasimpatikus rendszer

olyan sejtekből áll, amelyek testei két helyen találhatók: az agytörzs (koponyaidegek) III, VII, IX, X) vagy a keresztcsonti gerincvelő (S2, S3, S4). Ezek a preganglionikus idegsejtek, amelyek szinkronizálódnak a posztganglionos neuronokkal ezeken a helyeken:

A részletes elhelyezkedést lásd: ez a kép:

location of sympathetic and parasympathetic nervous systems in human body

Megértette, mi a különbség a szimpatikus és a meta-szimpatikus között? Én nem. Ezenkívül a szívnek nincsenek idegei ... saját elektromos vezetési rendszere van, amely szívizom pacemaker sejtekből áll, ezek nem idegsejtek.
@Assiduous ez nem az én elméletem. Megbízható forrást akart a metaszimpatikus rendszerhez, és én adtam neked egyet. Ezenkívül soha nem lehet olyan biztos a biológiában, amelyben a kutatás folyik. Sosem gondolhattam volna arra, hogy testem nagy része nem a tudatos irányításom alatt áll, de az. Hozzá fogok tenni különbséget a szimpatikus és a metaszimpatikus között.
ne értsen rosszul. Szeretem a megjegyzésedet, és nagyra értékelem, csak annyit mondtam, hogy nem értem a különbségeket :) A szavak intonációja nem mindig egyértelmű ... Esetemben az udvarias intonációra gondoltam. Köszönöm, és nagyon sajnálom, ha kellemetlenséget érzett az első megjegyzésem miatt. :)
@Assiduous rendben van, semmi a kellemetlenségről. Csak kissé meglepődtem, amikor a kérdést kommentben feltette, számomra úgy tűnt, hogy úgy gondolja, hogy a metaszimpatikus idegrendszer szakértője vagyok;)
mgkrebbs
2016-03-27 01:52:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az autonóm idegrendszer metaszimpatikus részének koncepciója (amely különbözik a szimpatikus és a paraszimpatikus részektől) szinte kizárólag az orosz tudományos irodalomban tárgyalt ötletnek tűnik. ( src) Sok, ha úgy tűnik, hogy az ezzel foglalkozó cikkek többsége egy AD Nozdrachev egyik szerzője. Legalább 1980 óta publikál róla (" a vegetatív (vegetatív) idegrendszer struktúrális-funkcionális szervezete"; legutóbb 2006-ból származik, amelyet egy másik válasz idézett (" Az agy metaszimpatikus rendszere"). Az utóbbi cikkben szereplő előadás számomra szinte összefüggéstelennek tűnik, és nyilvánvalóan nem a fordítás miatt. Úgy tűnik, hogy ennek az ötletnek nincs nagy vonóereje, különösen Oroszországon kívül.

Alleged Biologist
2016-03-27 17:35:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A metaszimpatikus rendszer koncepcióját a 80-as évekbeli orosz kislemezek alapozzák. Ezt az elméletet a tudományos vagy a tudományos világ nem fogadta el. A PubMed eredményeinek többsége azt mutatja, hogy orosz nyelvűek, és némelyikük még ugyanazon személytől származik (amely a 80-as években publikálta, és 2006-ban jött vissza elméletének új kiadásával, sikertelenül.

A metaszimpatikus rendszer elméletét nem tanulmányozzák a nyugati országok egyetemein, például az Egyesült Államokban, Izraelben, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kanadában stb. Beszéltem ezen országok tudósaival, akik elmondták nekem ezeket a dolgokat. Még említést sem talál erről az elméletről a biológia vagy fiziológia szakkönyvekben, például a Campbell-biológia és még sok másban.

Nézze meg ezt az átalakítást is: https://en.wikipedia.org/wiki /Wikipedia:Reference_desk/Science#what_is_meta-sympathetic_system.3FEzt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...