Kérdés:
Hogyan boldogul egy fokhagymagerezd egy zárt hűtőszekrény belsejében?
RockPaperLz- Mask it or Casket
2015-09-14 22:03:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egy fokhagymagerezd nagyon jól növekszik egy zárt hűtőszekrény belsejében.

Gyönyörű zöld szárak fejlődtek ki, amelyek szerintem a leveleknek felelnek meg. Mivel zöldek, feltételezem, hogy klorofillt tartalmaznak.

A napfényforrás (fotoszintézishez) vagy a talaj (tápanyagok) nélkül hogyan tud ilyen jól fejlődni egy ilyen növény?

Egyszerűen a szegfűszeg belső tárolt energiájából nő ki?

Folytatja a növekedést napfény és talaj nélkül?

Te hívtad, ez tárolt energiát használ erre, és még egy ideig folytatódik, de végül elfogy. Hasonló, de gyakori példa, amikor egy fát vagy bokrot kivágnak, így nincs több ága / levele, és egy idő után újra kihajt.
Egy válasz:
Plantaloons
2019-03-03 01:22:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A fokhagymáját valószínűleg nem magként, hanem hagymaként vásárolták, és hűtőszekrényben tárolták. A fokhagymás szegfűszeg nem fagyott le, így a hűtőszekrény könnyen utánozza a föld alatti viszonyokat a mérsékelt éghajlat végén vagy tavasszal. A hagymát általában a föld alá temetik, és a későbbi növényfejlődés és növekedés megkezdése felhasználja a tárolt energiát. Egy kertben azonban a fokhagyma nem sokkal később fotoszintetizálni kezd. Rossz hír: hűtőszekrényében a növény biztosan etiolizálódik, mert a fény hiánya, és igen, végül elfogy a tárolt erőforrásokból - és elpusztul. Jó hír: megeheti vagy átültetheti.



Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...